ΣΚΟΠΕΛΟΣ σημαίνει: δαντελωτά ακρογιάλια, τυρκουάζ νερά, γραφικά καταπράσινα χωριουδάκια, μοναδικές διαδρομές με απίστευτες εναλλαγές τοπίων.

Οι φυσικές της ομορφιές ελκύουν πολλούς Έλληνες και ξένους τουρίστες, ιδιαίτερα κατά την καλοκαιρινή περίοδο. Οι πευκοσκέπαστες παραλίες σε συνδυασμό με τις όμορφες και καθαρές αμμουδιές, εναλλάσουν τις εικόνες του επισκέπτη και προσφέρουν μια γοητευτική ποικιλία.

Το ότι η Σκόπελος είναι το πιο πράσινο νησί της Μεσογείου αποτελεί μόνο έναν από τους λόγους ότι είναι ο καλύτερος προορισμός για τον επισκέπτη.

ΠΑΡΑΛΙΕΣ

 1. ΚΑΣΤΑΝΗ
  Ένας τόπος χαλάρωσης και ομορφιάς, η Καστάνη με την αμμουδερή παραλία της και τα πεντακάθαρα νερά της η οποία έγινε γνωστή με τα γυρίσματα της κινηματογραφικής ταινίας “ΜΑΜΑ ΜΙΑ!”.
 2. ΜΗΛΙΑ
  Η μεγαλύτερη παραλία της Σκοπέλου και από τις πιο τουριστικές. Μία παραλία που περιτριγυρίζεται από το πράσινο των πεύκων που φτάνουν ακριβώς πάνω από τα κρυστάλλινα νερά της.
 3. ΠΑΝΟΡΜΟΣ
  Στο κέντρο του νησιού και ενός πανέμορφου φυσικού κόλπου είναι η παραλία του Πανόρμου. Κοσμοπολίτικη παραλία, εύκολα προσβάσιμη οδικός, με πληθώρα επιλογών διαμονής και εστίασης
 4. ΝΕΟ ΚΛΗΜΑ – (ΕΛΙΟΣ)
  Μία παραλία που βρίσκεται σ’ ένα παραθαλάσσιο χωριό, το οποίο είναι χτισμένο στις όχθες του πιο ψηλού και πυκνού δάσους του νησιού, θυμίζοντας έτσι έναν εξωτικό παράδεισο. Πολλές επιλογές εστίασης και διαμονής από  οικογενειακές επιχειρήσεις που φτιάχτηκαν και λειτουργούν με πολύ μεράκι προσφέροντας στον επισκέπτη ένα φιλόξενο και φιλικό περιβάλλον.
 5. ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΟ ΚΑΣΤΡΙ
  Μία από τις λίγες παραλίες στη βόρεια πλευρά του νησιού. Μικρή παραλία αλλά συνδιαζόμενη  με τον βράχο του Αι Γιάννη συνθέτουν ένα μοναδικό και μαγευτικό τοπίο για τον επισκέπτη.

Άλλες παραλίες που αξίζει να επισκεφθείτε και είναι οδικός προσβάσιμες είναι: ο Αγνώντας, ο  Στάφυλος, το Λιμνονάρι, το Χόβολο, η Αρμενόπετρα, το Λουτράκι, η Περιβολιού και άλλες μικρότερες.